Valuta og kryptovaluta

Kontroll av valuta

Det finnes mange forskjellige typer valuta. Noen land har sin egen valuta mens andre land har den samme valutaen som andre land igjen. Norge er det eneste landet i verden som bruker norske kroner. Måten kursen på den norske kronen holdes nokså stabilt er ved hjelp av sentralbanken som justerer utlånsrenta i Norge og trykker penger etter behov.

Når renta stiger styrkes vanligvis valutakursen fordi folk flokker seg til krona. Folk utenfor Norge kjøper mer kroner fordi de liker at renten er god på pengene de eier. Når renta er lav så selger de kroner og veksler det kanskje inn i dollar. Da faller kronen litt igjen. Andre land, som medlemmer av Eurosamarbeidet i EU, har de samme valutaen. Her har de ikke en sentralbank som setter renten og trykker penger på samme måte i Norge. Euroen er derfor en valuta som kan oppføre seg litt annerledes enn den norske kronen.

Krypto handel

Valuta og kryptovaluta

De siste årene har det sprunget frem tusenvis av andre valutaer enn de klassiske valutaene. Disse valutaene som har sprunget frem kalles kryptovaluta fordi de er en elektronisk valuta som er bygget på kryptografi. Denne valutaen er en sikker digital valuta som kan brukes til å betale med, men kryptovaluta er så mye mer enn kun en valuta du kan kjøpe og selge ting med. Kryptovaluta er også en teknologi, en måte å spore transaksjoner på. Denne måten å spore transaksjoner på har åpnet øynene til mange forskjellige personer og selskaper. Det som er så unik med kryptovaluta er at den er desentralisert. Det er ikke et enkelt sted som tar vare på informasjonen. Det er heller ikke store aktører som globale banker som kontrollerer alt som foregår innenfor deres fire vegger. Kryptovaluta går direkte mellom kjøper og selger, og alt blir kontrollert og skrevet ned. All nedskrevet informasjon er også åpen og tilgjengelig for alle som er interessert.

Du kan handle kryptovaluta på: https://bitway.no/kjope-kryptovaluta/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *